UTSTÄLLNING

Inre jord av Delcy Morelos

Röda Sten Konsthalls utställningsår börjar med Inre jord av Delcy Morelos, från Colombia, och Diorama av den samisk-finska konstnärsduon Annika Dahlsten och Markku Laakso.
Konstnärerna arbetar med olika uttryckssätt, gemensamt är att de berör flerkulturell identitet från ett ursprungsfolks- och minoritetsperspektiv.

Delcy Morelos skapar en platsspecifik installation på Röda Sten Konsthall. Morelos arbetar ofta med storskaligt monokromt måleri och i Katedralen skapar hon en doftande miljö av färg och jord från Göteborg.
Morelos val av material och färger leder tankarna till måleriets traditioner, men färg har också en kulturell betydelse. Färgen på den hud vi omfamnar eller avvisar, färgen hos den bördiga jorden eller färgen av ett sterilt landskap. Samtidigt är det också färgen på den jord varifrån våldet spirar.
Röda Sten Konsthall, 10 februari - 15 april

Inskickat av: Isebell
Dela evenemanget med andra: Dela sökningen på Facebook Spara evenemanget på Del.icio.us Tipsa andra om evenemanget på Stumble Upon Tipsa andra om evenemanget på Pusha Tipsa andra om evenemanget på Digg

Vet du något som händer i Göteborg?

Är du arrangör av ett evenemang eller har du bara nosat reda på något som händer i Göteborg som fler borde gå på?

Lägg till evenemanget här ››

Prenumerera

Få mail om roliga saker som händer i Göteborg.

Din e-postadress:


Eller följ Pogogo på Twitter.

Senast inlagda

Populärast